Marschaller 2023

Malmö Sjöscoutkår har även i år fått i uppdrag av Malmö Stad att sprida julglädje i centrum. Mellan den 26 november och 23 december ska vi tända marschaller kring Kanalen, Gustav Adolfs torg och Grannen. Det innebär att dagligen så tänder medlemmar från kåren ca 700 marschaller.

Tid: Vardagar samling klockan 16:00.
Lördagar och söndagar samling Kl:14:00

 

Nytt för i år är att Gustav Adolfs torg och granen ska vara tända inom en timme och kanelen inom 2 timmar från att man börjar tända.
Om du inte kan komma på exakt utsatt tid så kom så fort du kan.

 

Varför?

Marschalltändningen är kårens viktigaste inkomstkälla och utan den hade vi inte kunnat ha scouternas finaste flotta. Men för att klara av det så måste vi hjälpas åt i jul. Det tar ca två timmar för 6 personer att tända marschallerna och vi är för närvarande 130 medlemmar i kåren. Så om alla hjälper till så kommer vi klara det även detta året. Målet är att alla ska tända minst 3 gånger.

 

Måndag till Torsdag kommer våra avdelningar att ha ansvaret och fredag till söndag behöver vi hjälp av övriga funktioner och föräldrar. Scouter på våra avdelningar och föräldrar till dessa är naturligtvis inte begränsade till att bara hjälpa till på sin respektive avdelnings dagar. Det kommer behövas hjälp de andra dagarna med.

 

Utrustning:

Malmö Stad tillhandahåller allting vi behöver såsom flamsäkra overaller & handskar,
vagnarna, facklor, tändvätska e.t.c..
Man byter om i en låst bod som står på Raoul wallenbergs park. Skor som man inte
är så rädd om, mössa och underställ är att rekommendera.

 

Arbetsuppgifterna innefattar följande:

Plocka upp dom gamla marschallerna och lägga i soppåsar, placera nya marschaller
i deras ställe och tända marschallerna med facklor och tändvätska.

Anmälan:

Fyll i formuläret som du hittar i knappen nedan. Vill/kan ni hjälpa till mer än 3 ggr är ni välkomna att fylla i formuläret en gång till. En bekräftelse på formuläret kommer att skickas till e-postadressen.
Har ni några frågor? Skicka ett mail till marschaller@mosjo.nu